LaVitaNL is al een tijdje gestopt

LaVita werd in 2001 opgericht als uitgeverij van het magazine LaVita, lesbisch magazine voor Noord-Nederland.

In 2003 maakten de tijdschriften plaats voor een informatieve website, een soort internetmagazine dus. Daarnaast ging LaVita Publishing boeken met een lesbisch thema uitgeven.

De informatieve website bleef en groeide in de loop der jaren uit tot een informatief webmagazine voor lesbische vrouwen, met interviews, columns, filmpjes, muziek en een webshop waar je boeken, dvd's en sextoys kon kopen.

We organiseerden evenementen en stonden met een standje bij de meest uiteenlopende gelegenheden, van dansfeesten tot literaire avonden en van Vrouwendag-markt tot Roze Zaterdag.

Wat stond er dan op die website?

Op onze website kon je de meest uiteenlopende artikelen lezen. Een paar voorbeelden: in de rubriek Lesbisch & Looks fotografeerden we tientallen lesbische vrouwen en interviewden we ze over hun uiterlijk; in de rubriek Groeten Uit kon je kennismaken met lesbiennes uit, bijvoorbeeld, Nicaragua, Australië en zelfs Syrië. Onze columnisten schreven over hun relatie, hun gezin, of gewoon de dagelijkse dingen.

We praatten met een imam, een dominee en een rabbijn die ons uitlegden dat homoseksualiteit en religie wél kunnen samengaan. We maakten de filmportrettenserie Zichtbaar Jezelf, waarin lesbische en biseksuele vrouwen vertellen waarom het belangrijk is dat je altijd en overal jezelf kunt zijn (ze staan nog op YouTube, hier vind je er eentje). En we hadden de lesbi-gids met adresjes, tips en informatieve artikelen.

Onze bezoekersaantallen groeiden van een paar honderd tot meer dan tienduizend bezoekers per maand. Een redactie die bestond uit vrijwilligers en stagiaires werkte met veel plezier aan de content.

Waarom dan stoppen?

We merkten dat die (gratis) content veel populairder was dan de leuke spulletjes die we in de shop verkochten. Dat was jammer, want de shop was juist bedoeld om toch nog iets van inkomsten uit de website te halen.

Daarbij kwam dat de belangstelling voor de onderwerpen die we zelf het interessantst vonden - lesbische vrouwen in het buitenland, bijvoorbeeld, of gezondheid - minder groot was dan we gehoopt hadden. Jullie lazen vooral de artikelen over coming out, en, vaker nog, over zwanger worden. Dáárvoor hoefden we geen webmagazine in de lucht te houden; die informatie vind je ook wel op andere plekken.

En dus...

Eind 2014 besloten we de shop te sluiten en het webmagazine nog een tijdje aan te houden. In 2015 stopten we met het toevoegen van nieuwe content, en inmiddels is ook het webmagazine helemaal gestopt. Daarmee komt er een einde aan vijftien jaar LaVita.

We bedanken alle vrijwilligers, stagiaires, columnisten, schrijvers, redacteuren die aan LaVita meegewerkt hebben. En we bedanken natuurlijk jou, onze bezoeker. We hopen dat we je leven iets leuker, beter, makkelijker of mooier hebben kunnen maken.

Hilda Abbing, oprichter LaVita - website Hilda Abbing

Anja de Crom, hoofdredacteur - website Anja de Crom

 

Please publish modules in offcanvas position.